Jablkový koláč
Potřebné ingredience
Těsto - 200g hl.mouky, 100g másla, 1 šlehačka (smetana ke šlehání), Náplň - 4 jablka, 1 vanilkový cukr, skořice mletá, puding vanilkový na zahuštění
Postup přípravy
Z mouky, másla a šlehačky uděláme těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme chvíli odležet v ledničce. Zatím si uděláme náplň. Očištěná jablka nakrájíme na kostky a dusíme je s vanilkový cukrem a trochou skořice. Pokud nám jablka pustí hodně šťávy zahustíme lžící pudingem. Necháme vychladit. Než nám vychladne náplň tak si z 3/4 těsta vyválíme plát a dáme do koláčové formy i na okraje. Koláčovou formu nemusíme vymazávat. Pečeme přibližně 20 min. na 180st.. Na upečený korpus rozprostřeme náplň z jablek. Ze zbylého těsta vyválíme plát a přikryjeme jím celý koláč s náplní, a pečeme ještě cca 20 min. na 180st.
Dá se jíst teplý se zmrzlinou nebo i za studena samotný
Dá se jíst teplý se zmrzlinou nebo i za studena samotný
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Tapkae
(upraveno)
15. 3. 2009, 13:46
nechyba nieco v tom recepte? cesto je nejake divne